fbpx

GUIDADE TURER

Till dig som vill nå fram med ett talande budskap och skapa den bästa upplevelsen för besökarna.

 

Att förvandla information till upplevelse!

Stäng ögonen och lyssna på omgivningen och det kommer förmodligen att vara högljutt. Du kanske är på en fabrik, mässa, museum eller på en pressvisning och du vill att folk ska kommunicera i något av dessa utrymmen, men du kommer att behöva övervinna viss akustik hinder och ibland språkbarriärer.

Oavsett om du går genom ruinerna av det antika Grekland eller ditt företags fabrik, är det viktigt att säkerställa att din grupp hör allt som guiden säger för en oförglömlig upplevelse.

På guidade turer kan du förmedla mycket mer än bara information så som känslor och upplevelser. Du har mycket att berätta och enorma mängder av kunskap att förmedla. Många har erfarenhet av svårighet att höra och förstå en guide eller en presentatör under en guidad tur.

En guide som kommunicerar med sin grupp har ofta inget alternativ utan måste höja sin röst och ibland skrika för att de ska kunna höras i olika miljöer. Känner du igen känslan när din grupp ber dig att upprepa det du har sagt? Måste du alltid vänta tills hela gruppen samlas på ett ställe?

VART FINNS DET BEHOV?

För guidade turer i en fabrik, mässa, utställning, pressvisning, statstur eller på ett museum så finns det hjälpmedel som förbättrar kommunikationen i tyst eller bullrig miljö, inomhus eller utomhus.

 

Fabriksvisning

Studiebesök eller en rundvandring på en produktionsanläggning sker ofta i en bullrig fabrik med krav på hörselskydd. Företagets representant vill kommunicera med besökarna men inser ofta svårighet att göra sin röst hörd. För att uppnå den bästa möjliga upplevelse och att alla hör tydligt all information krävs ett guidesystem som höjer kvaliteten på rundvandringen. Alla blir mer intresserade av visningen och dessutom så sker rundvandringen på ett mer säkert sätt.

 

 • Besökarna hör vad som berättas och kommuniceras.
 • Guiden behöver inte anstränga sin röst.
 • Säker rundvandring.

Turistguidning

Oavsett om du befinner dig på ett museum, buss, båt eller i en livlig stadsmiljö så vill man höra vad som berättas och förbättra deltagarnas engagemang. Att hålla gruppen fokuserad på vad som sägs och minska belastningen på reseguidens röst löser man genom att använda ett guidesystem.

 

 • Besökarna hör berättelsen.
 • Guiden behöver inte anstränga sin röst.
 • Turisternas engagemang förbättras dramatiskt.

Pressvisning

I samband med en pressvisning vill du säkerställa att alla journalister hör vad som presenteras. Är det en rundtur så vill man förhindra att deltagarna störs av omgivningens buller utan kan fokusera på presentationen. Genom att använda ett guidesystem under en guidad rundtur eller till en sittande pressvisning säkerställer du att företagets nyheter presenteras på bästa sätt.

 

 • Journalisterna hör vad som presenteras, även personer med hörapparat.
 • Presentatören behöver inte anstränga sin röst.
 • Möjlighet att vara olika grupper på olika språk.

Mässa

Som utställare på mässa är det svårt att göra sig hörd och få kundernas uppmärksamhet. Ofta beror detta på att ljudnivån är hög och många distraktioner. Som mässbesökare är det ansträngande att försöka höra vad som presenteras från företagets representant. Oavsett om det är en eller flera grupper som talar samtidigt så kommer en presentation eller en berättelse att höras av alla om man använder ett guidesystem. Detta leder till mer nöjda kunder och besökare.

 

 • Presentatören behöver inte anstränga sin röst.
 • Möjlighet att vara olika grupper på olika språk.
 • Kunderna hör vad som presenteras även personer med hörapparat.

Utbildning

Under en utbildning är det viktigt att alla är fokuserade och engagerade och att instruktioner och varje ord hörs av alla. Använd ett guidesystem så säkerställer du att deltagarna inte störs av omgivningens buller utan kan fokusera på utbildningen. Deltagarna kan även ställa frågor till gruppen genom att använda sig av ett tvåvägssystem.

 

 • Deltagarna hör vad som berättas och kommuniceras.
 • Kursledaren behöver inte anstränga sin röst.
 • Säker rundvandring och fokus på utbildningen.

Utställning

Om du besöker en utställning så vill man höra vad som berättas och förbättra deltagarnas engagemang. Att hålla gruppen fokuserad på vad som sägs och minska belastningen på guidens röst innebär att utställningen blir mer tillgänglig och levande för dina besökare. Med ett guidesystem hörs allt som berättas, vilket leder till mer nöjda besökare.

 

 • Besökarna hör berättelsen.
 • Guiden behöver inte anstränga sin röst.
 • Besökarnas engagemang förbättras dramatiskt.

FABRIKSVISNING

UTBILDNING

TURISTGUIDNING

UTSTÄLLNING

MÄSSOR

MUSEUM