fbpx

HÖRSELHJÄLP

Vi förstärker ljudet. Och nöjet. Är din lokal tillgänglig och användbar för personer med
nedsatt hörsel?

 

ATT HÖRA OCH FÖRSTÅ

Hur skulle det kännas om du missade både innehåll och känslan för att du inte kunde höra allt?

Att höra och förstå är viktiga förutsättningar för att kunna delta i undervisningen eller i det sociala och kulturella livet. Vi stödjer det med våra hjälpmedel för assistiv lyssnande. 

Den mänskliga rösten och musik kan förmedla många saker. Under förutsättning att det hörs klart och tydligt. Det är precis vad våra hjälpmedel för assistiv lyssnande är gjorda för. Moderna hörapparater är fantastiska och underlättar i många arbetssituationer. Men i situationer där det är flera personer inblandade, med bakgrundsbrus eller där personen som talar befinner sig på avstånd, räcker det inte alltid med hörapparater. Många som använder hörapparat uppger att de får problem att höra när talaren är mer än en och en halv meter bort.

Använd rätt system för hörselskadade i samband med undervisning, utbildning, möten, evenemang och konferenser.

 

LÅTER DET BRA?

Ofta i samband med större möten är det nästan omöjligt för en som har svårt att höra, att skilja en röst bland många. Detta förvärras ofta av effekten av rumsakustik på kvaliteten på det uppfattade talet. Hörapparater kan förstärka och bearbeta dessa ljud och förbättra tal-till-brusförhållandet. Men om ljudet är för förvrängt när det når lyssnaren kommer även de bästa hörapparaterna att kämpa för att skruva bort signalen. Hjälpmedel för lyssnande erbjuder ett mer anpassningsbart alternativ till hörapparater. Personen som lyssnar kan använda en trådlös mottagare och lyssna efter önskad volym. Det är också möjligt att lyssna över WiFi med sin egen smarttelefon genom att använda ett system för att strömma ljudet över WiFi.

VIA WIFI

Med vårt innovativa systemet för assisterad lyssning, kan föreläsningar överföras via WiFi i realtid och med hög kvalitet till mobila enheter och smartphones. För att kunna lyssna till en livestream behöver man bara enkelt ladda ner och installera en app och ansluta till det aktuella WiFi-nätverk med sin egen enhet.

VI FÖRSTÅR BEHOVET

Vi förstår behovet av att kunna höra tydligt i alla miljöer. Vi erbjuder hjälpmedel för att ge tydliga, fokuserade och personliga lyssningsupplevelser för alla, även i de mest bullriga och svåraste miljöerna. Hjälpmedel ska göras tillgängliga enligt lag i offentliga utrymmen där ljudet förstärks. Hjälpmedel för lyssnande är utformade med hjälp av lämplig teknik för att ge lyssnaren den bästa upplevelsen.

Portabel hörslinga

Med en portabel halsslinga kopplad till en mottagare kan deltagarna höra vad som presenteras av talaren i sin hörapparat. Kristallklar, ljudlös ljudöverföring garanterar högsta talförståelse.